Skip to main content
De winkelwagen is leeg

Over ons

Wij zijn een Nederlandse stichting opgericht in januari 2010 door Jan en Agnes Verheek. Het doel van onze stichting is om fondsen te werven om de ethische zorg voor Aziatische olifanten te ondersteunen. Dit doen we met succes door middel van verschillende projecten en met de hulp van vele vrijwilligers.

In de loop der jaren is ons duidelijk geworden dat een zogenaamd opvangcentrum niet altijd een goede plek is voor dieren. De laatste jaren is het meestal een verkeerd gebruikte naam voor plaatsen waar olifanten worden gebruikt voor toeristisch vermaak. Als stichting kunnen wij dergelijke plekken niet ondersteunen. Daarom werd samen met Agnes en andere olifantenliefhebbers het idee geboren om een ​​nieuw hands-off olifantvriendelijk project te starten in een natuurlijke omgeving die niet alleen olifanten maar ook de lokale gemeenschap ondersteunt.

Met trots kunnen we zeggen dat dit project, Somboon Legacy Foundation, in maart 2019 van start is gegaan en gelegen is in een prachtige groene omgeving in de provincie Kanchanaburi. Het is een uniek non-profit project dat wordt gerund door Nederlandse olifantenliefhebbers met veel ervaring op dit gebied. Hier verzorgt men oude olifanten. Er is niks mooier dan wilde dieren te zien zoals het hoort in hun naturlijke tropische omgeving, waar ze gewoon zichzelf kunnen zijn. Zonder de stress van een programma, kunnen de olifanten hun natuurlijk gedrag uiten en hun eigen gang gaan.

Omdat dit project de principes van onze stichting volgt richten wij ons volledig op Legacy Foundation in Thailand. Als gevolg hiervan hebben we besloten om de naam van onze stichting te veranderen in Support Somboon Legacy Foundation.

Hands Off the Elephants - Support Somboon Legacy Foundation
Over ons Support Somboon Legacy Foundation
Over ons Support Somboon Legacy Foundation
Over ons Support Somboon Legacy Foundation