Skip to main content
De winkelwagen is leeg

Thaise Stichting

De missie van Somboon Legacy Foundation is om olifanten te rehabiliteren uit een leven van stress en uitbuiting.

Olifanten zijn toeristen magneten, ze staan op ieders bucketlist bij een bezoek naar Thailand. Door ontwetenheid dragen velen onbewust mee aan dierenleed. Het team zag de mishandeling die olifanten ondergaan in plekken die zichzelf een "sanctuary" noemen. Wilde dieren lijden hier levenslang voor toeristisch vermaak waarbij de inkomsten vaak naar de eigenaren gaan en niet naar de olifanten. Ons motto is: "It's time to make a real change, we are going to make a difference". Somboon is een voorbeeld voor de ethische verandering in de olifantentoerisme-industrie. Door een volledig hands-off beleid kunnen de olifanten zichzelf zijn in een stressvrije omgeving.

Olifanten zijn wilde dieren, geen knuffeldieren.

De olifanten van Somboon verblijven in een natuurlijke omgeving waar ze vrij rond lopen en socialiseren met elkaar. Ze hebben geen fysiek contact met toeristen dit blijft beperkt tot alleen de mahouts (olifantenverzorger).

"Education is the most powerful tool which you can use to change the world" -Nelson Mandela

Om bewustzijn te creëren heeft Somboon een interactief Olifantenmuseum geopend. In dit educatie centrum, voor jong en oud, leer je op een leuke en speelse manier over de geschiedenis en de huidige situatie van de olifanten. Naast het observeren van en werken voor de olifanten heeft Somboon een inspirerend en educatief programma met een boodschap over dier en natuur.

"Kennis is macht en dit geval ook dierenwelzijn" - World Animal Protection Nederland.

Respect, connect and protect!

Hands Off Sanctuary Somboon Legacy

Ontdek Somboon Legacy Foundation

  • Dit unieke project kun je bezoeken in Kanchanburi Thailand (134 kilometer van Bangkok). Voor bezoekers bieden zij educatieve en interactieve tours aan van een halve dag tot een week (inclusief overnachting). Er is een breed programma voor jong en oud, families, kleine en grote groepen. Kinderen tot en met 12 jaar* kunnen gratis deelnemen aan de programma's omdat zij de toekomst van het dierenrijk in handen hebben.
*Voor kinderen worden lunch en overnachting wel in rekening gebracht